i pleše i uređuje

Ivona Brnelić ima novi posao: Bavim se uređenjem interijera

Foto: Goran KovačićPIXSELL
Ivona Brnelić ima novi posao: Bavim se uređenjem interijera
22.10.2015.
u 12:29
Ivona Brnelić otkrila je i svoju drugu ljubav - dizajn interijera. Sve je počelo prije 10 godina kad je uređivala svoj prvi londonski stan
Pogledaj originalni članak

Upoznali smo je kao posljednju misicu bivše države, oduševljeno gledali nastupe rock bake Tine Turner u čijoj je plesnoj grupi nastupala na najvećim svjetkim pozornicama, pomno pratili njezin kreativni rad s plesačima u Rijeci, a onda nam je otkrila i svoju veliku ljubav - uređenje interijera.

Ivona Brnelić otkriva:

- Uz ples dizajn interijera je moja druga velika ljubav. Sve je počelo uređenjem mog prvog stana u Londonu prije 10 godina. Uživala sam procesu preobrazbe prostora i shvatila da je to nešto čime bi se voljela baviti. Jednom kad uđeš u svijet kreativnosti sva su ti vrata stvaranja otvorena. Nakon povratka u Hrvatsku kroz moje poslovne prostore imala sam priliku još više ući u radosti koje uređenje prostora nosi.

Foto: Nel Paveltić/PIXSELL

Iskreno priznaje kako joj je najvažnije osjetiti prostor, jer svaki prostor ima svoju energiju. Ne voli ništa nametnuto unutar prostora, a Ivonin prioritet da je prostor pruža ljudima zonu za uživanje i opuštanje. Otkriva i kako je stroga kritičarka pa joj je pedantnost u završnom radu mi je jako bitna.

- Volim onaj osjećaj kao da si kod kuće, kad govorimo o uređivanju barova. Koncept velikog dnevnog boravka. Volim prirodne elemente, obožavam prirodno neobrađeno drvo. Moj fetiš su jastuci. Tekstura u materijalu jastuka mi je jako zavodiljiva.

Foto: Nel Paveltić/PIXSELL

Nedavno je uređivala kafić Teatro u Rijeci. Sa svojim klijenkom lako se dogovorila oko stila uređenja.

- Klijentu Dejanu Alpezi i meni jako bitni bili su detalji. Mogu izdvojiti strop od cigli s lusterom koji se savršeno uklopio, kamin s prirodnim drvom, jako moćna ukrasna tapeta, interesantan šank s idejom kovčega, skupltura lica i ruku. Zanimljiv mi je i logo Teatra koji potpisuje Juraj Zigman

Foto: Nel Paveltić/PIXSELL

Kroz interijer važno joj je "priča otvorenog srca" u kojem je ugoda na prvom mjestu. Interijer kafića zamislila je kao dnevnu oazu za predah od svega, ugodan prostor gdje će ljudi osjećati ljubav s kojom je svaki detalj stvoren samo za njih. Za one koji u taj kafić dolaze navečer to je drukčiji svijet dobrih vibracija. Tijekom uređenja interijera Ivona otkriva kako je najteže tijekom uređenja je doći do one razine radova s kojim si zadovoljan.

Foto: Nel Paveltić/PIXSELL

- Nekako je trend da se radi brzinski i površno. Ipak, s vremenom uspjela sam naći suradnike koji razumiju što od njih tražim tako da mi je sada puno lakše nego na početku.

U njezinoj dizajnerskoj karijeri, osim nekih privatnih prostora i kafića Teatro i NUbar, uređivala je plesni studio, fitness centar...

Foto: Nel Paveltić/PIXSELL

Posebno bi je veselilo uređenje pogotovo apartmana na moru jer smatra da je tu stvarno potreban preokret u ponudi smještaja za turiste koji je u većini slučajeva ispod osnovnog standarda.

>>Jeste li znali da cigle u vašem domu mogu biti od soli?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.