Mala škola uređenja

Iskoristite darove prirode za svoju blagdansku čaroliju ukrašavanja

Foto: arhiva
Iskoristite darove prirode za svoju blagdansku čaroliju ukrašavanja
02.12.2019.
u 05:50
Što sve može poslužiti kao zanimljiv ukrasni detalj otkriva Ankica Juričević
Pogledaj originalni članak

Možda još niste sigurni ni koje biste dekoracije odabrali u moru različitih ponuda na tržištu. Predlažem da za ovaj Božić svoj dom uredite na jedan malo drukčiji, posebniji i jednostavniji način. Ove godine oslobodite se svih umjetnih boja, materijala i nemojte potrošiti nijednu kunu na dekoracije.

Foto: arhiva

Priroda pristaje uz sve

Otiđite u šumu, dobro otvorite oči i potražite borove grančice, imelu, češere, bobice, mahovinu i božikovinu. Potrudite se donijeti što više zelenila i nemojte biti u strahu da ćete pretjerati. Sve ove prirodne dekoracije možete međusobno kombinirati bez ikakvih dodataka i umjetnog nakita. Ne trebate čak ni izrađivati nikakve ukrase. Dakle, samo zelenilom, češerima i bobicama unesite u svoj dom jednu posebno svečanu, elegantnu i umirujuću atmosferu. Osim što će vaš dom izgledati elegantno i svečano, miris prirodnih ukrasa upotpunit će blagdanski ugođaj. Dobro je znati da prirodni ukrasi odgovaraju svim stilovima uređenja interijera, posebice rustikalnom stilu, koji je idealna baza za prirodne ukrase. Veće grane objesite na zidove i prozore, dok vam manje grančice mogu poslužiti za ukrašavanje stola, a možete ih umetnuti i u vazu ili u odgovarajuće posude. Osim što lijepo mirišu, češeri će biti predivna dekoracija u vašem domu ako ih rasporedite posvuda naokolo. Češeri će efektno izgledati u staklenoj posudi kombinirate li ih s grančicama, sušenim narančama i cimetom. Ako svim ovim dekoracijama dodate još orašaste plodove i voće, vaš dom će biti uistinu poseban za blagdane. Od voća možete koristiti jabuke, grožđe, naranče, limune, limetu, šipak i slično.

Foto: arhiva

Svijeće su nezaobilazne

Voće je idealno za dekoriranje stola, ali dobro je držati se jedne boje ako se odlučite stol dekorirati voćem. Odlučite li se za crvenu boju, koja je simbol Božića, idealni ukrasi bit će prirodni plodovi poput bobica božikovine, crvenih jabuka, šipka (cijelog ili prepolovljenog). Ako želite postići “zamrznuti” efekt, prepolovljeni šipak malo navlažite pa crvene bobice uvaljajte u kristalni šećer. Zeleno voće poput limete, bijelog grožđa i zelenih jabuka koristite za zelenu varijantu blagdanskog stola. Uz voće dakako kombinirajte grančice koje želite. Svijeće su nezaobilazan dekorativni element u gotovo svim varijantama ukrašavanja pa tako i u ovoj potpuno prirodnoj varijanti. Slobodno ih možete koristiti koliko želite.

Foto: arhiva

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.