U trendu

Evo zašto je sivi dnevni boravak ove jeseni dobra ideja!

Foto: Shutterstock
Evo zašto je sivi dnevni boravak ove jeseni dobra ideja!
21.09.2020.
u 06:30
Svaka nijansa sive stvara drukčiji dojam i kombinira se s drugim bojama i uzorcima
Pogledaj originalni članak

Sve nijanse sive ove jeseni odličan su odabir za dnevni boravak, no, da biste izbjegli izblijedjeli dojam koji siva zna izazvati, za udoban i topa dnevni boravka u sivim tonovima trebate znati neke osnove kombiniranja sive. Svaka nijansa sive stvara drukčiji dojam i kombinira se s drugim bojama i uzorcima.

Foto: Shutterstock

U moru "sivila" bitno je pogoditi dobar osnovni ton koji se stilski, ali i ugođajem koji stvara, uklapa u vaš stil i dom. Naravno, osim boje, jako bitan faktor je i materijal. I da, kada govorimo o sivim dnevnim boravcima, ne govorimo nužno o sivim sofama, sofiticirano će izledati i sivi namještaj kao i detalji poput ujrasnih jastučića, deka i tepiha.

Foto: Shutterstock

Siva i žuta vole se javno

Sivu je najlakše i najsigurnije podići žutim naglascima. Fotelja, stolić ili pokoji detalj na polici u ovoj jarkoj boji momentalno će unijeti dobru energiju i atmosferu u sivi prostor. Odlično je ovim dvjema bojama dodati i pokoji detalj u crnoj koja dodatno naglašava žarkost žute. Eksperimentirajte, počnite sa sitnicama pa priču nadograđujte. I svakako pripazite da žuta ne postane predominantna - pažljivo je dozirajte!

Kombiniranje uzoraka

Kada imate sivu osnovu, to je kao da imate pred sobom prazno slikarsko platno - možete kombinirati različite uzorke kako biste stvorili stilsku priču u kojoj se osjećate najugodnije. Jarki, pa čak i floralni uzorci, odlično se sljubljuju sa sivom bazom. Jedino na što trebate paziti pri kombiniranju različitih uzoraka jest to da ne miješate previše boja. Držite se pravila da su tri boje maksimumu, i pazite da se dobro nadopunjuju sa - sivom.

Foto: Shutterestock

Borba s budžetom

Ako ste tanki s budžetom za opremanje doma, točnije dnevnog boravka, siva je izvrstan odabir jer će i u jeftinim varijantama izgledati moćno. Dodatna pogodnost je ta što ju možete nadograđivati i "podizati" različitim kombinacijama boja i uzoraka. I u uradi sam varijanti, primjerice namještaju od paleta, siva će izgledati najbolje.

Foto: Shutterstock

A može i luksuzno

Iako siva i u jeftinijim varijantama prolazi jako dobro to ne znači da ne može biti luksuzna. Štoviše. Posebice lukuszno izgledat će kombinirate li različite nijanse i različite materijale. Sivi zid s detaljiam od sivog kamena, sa sivom konzolom kamina uz sivi tepih. Možda zvuči resivo, ali, ako su nijase dobro pogođene izgledat će - glamurozno!

 

 

 

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.