idealan za male kuhinje

Inspiriran laboratorijskim posuđem: čajnik koji ne zauzima puno mjesta

Foto: paulloebach.com
čajnik
Foto: paulloebach.com
čajnik
Foto: paulloebach.com
čajnik
10.12.2018.
u 09:12
Želeći pobjeći od glomaznih bakinih čajnika koji zauzmu pola kuhinje, Paul Loebach kreirao je praktičan mali stakleni čajnik
Pogledaj originalni članak

Poznati newyjorški dizajner Paul Loebach inspiriran laboratorijskim posuđem (čašama, epruvetama i posudama) oblikovao je za dizajnerski brand Kikkerland komplet za čaj koji se se sastoji od čajnika i čaša.

Rezultat su komadi jednostavnog oblika i materijala - stakla i prirodnog pluta koje je nazvao Ora. Namjera je bila napraviti kolekciju koja se može koristiti svakodnevno i u kojoj naglasak nije na ekstravaganciji ili inovativnosti koliko na praktičnosti.

- Inicijalna ideja bila je kreirati komade s pristupačnom cijenom, tako da sam u radu usko surađivao s tvornicom stakla koja između ostaloga proizvodi i stakleno posuđe za laboratorije, pa je utjecaj očit. U početku sam jako komplicirao, a onda se ideja svela na vrlo jednostavne oblike slične onima u istraživačkim laboratorijima - kaže dizajner.

Foto: paulloebach.com

Ovako je, dodaje, uspio izbjeći tipične glomazne čajnike koje su imale naše bake i stvoriti nešto posve novo, modernije, upotrebljivo i funkcionalno i što ne zauzima puno mjesta u kuhinji.

- Mnogi čajnici ne mogu se smjestiti u kuhinjske ormariće zbog svoje veličine, a ovaj će zasigurno moći - naglašava Loebach. Stjenke čajnika rađene su dvostrukoga sloja stakla, tako da ne prenosi odmah toplinu pa ga možete držati u ruci i nema potrebe za ručkom. Istovremeno, dvostruki sloj čini da se čaj sporije hladi.

Mekana tekstura poklopca od pluta u suprotnosti je s glatkom površinom stakla, te se te dvije vrste materijala (hladnog i toplog) nadopunjuju.

Foto: paulloebach.com

>>Stolac koji se sastavlja u trenu - bez vijaka i ljepila

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.