TRIK JE U SITNICAMA

Brzo i jeftino: U 7 poteza do spavaće sobe iz snova

Foto: Decoholic
stan
Foto: DECONOW
loft Belgija
Foto: Studio 3 Plus
stan
Foto: Anto Magzan/Pixsell
kuća Samobor
Foto: El Mueble
kuća Madrid
27.09.2017.
u 16:12
Uz neobičan odabir rasvjete, tamne zastore i fotelju za čitanje, spavaća soba više neće izgledati tako dosadno
Pogledaj originalni članak

Kakav je ugođaj u vašoj spavaćoj? Dosadan? Neki će reći - takav bi i trebao biti. U toj prostoriji ništa ne bi trebalo odvlačiti pozornost od ultimativnog cilja: odmora i relaksacije. No, uz ovih 7 trikova koje donosi Apartment Therapy, spavaća soba mogla bi postati još ugodnije mjesto za odmor.

1. Tamni zidovi

Dizajneri sugeriraju bojanje svih (osim stropa) zidova ili barem jednog u neku tamnu nijansu. Njima se postiže smirujući efekt, a uz to pozivaju na opuštanje i spavanje. Ukoliko ste podstanar i ne možete bojati zidove, odlučite se za zastore u, primjerice, nekoj tamnosivoj nijansi.

2. Zanimljiva rasvjeta

Odaberite neobične lampe ili ih barem smjestite na neobična mjesta. Osvjetlite krevet ili pod, a ne samo noćni ormarić ili prostor oko uzglavlja kreveta. U ugao sobe postavite visoku podnu lampu i fotelju. Spavaće sobe idealan su prostor za igranje rasvjetom.

Foto: freshome

3. Biljke

Iako je uvriježeno pravilo kako ne valja spavati u prostoriji s puno bilja, s obzirom da one noću troše kisik, jedna biljčica u spavaćoj sobi koristit će njenoj mini-klimi. Smjestite je uz prozor i ona će brzo blagotvorno djelovati na cijelu prostoriju, a samim time i na vas.

4. Uzorci

Birati uzorke za spavaću sobu zna biti nezodno. Oni "divlji" mogli bi narušiti harmoniju u mir kakvu ova prostorija treba. No, neće smetati na uzglavlju ili na zavjesama, ako se one nalaze iza kreveta. Uostalom, uzorci ne moraju biti živahni. Odaberite one u nježnim paletama boja.

Foto: Anto Magzan/Pixsell

5. Udobnost

Soba s minimalno namještaja i dekora lakša je za čišćenje, ali ne izbjegavajte je obogatiti nekim sitnicama koje će učiniti da poziva na uživanje. Može to biti puno jastuka na krevetu, vreća za sjedenje pored prozora...

6. Prostor oko kreveta

Iako je najvažnije odabrati udobar krevet i lijepu posteljinu, nemojte zanemariti prostor oko kreveta. Dinamiku sobi dat će zanimljiv noćni ormarić, neobična lampa, stilizirani niz fotografija na zidu pored uzglavlja...

7. Djelić osobnosti

Dok se puno više pažnje pri uređenju posvećuje prostorijama u stanu koje rabi više ljudi, spavaće sobe često su lišene razmišljanja o detaljima. S obzirom da je to prostorija u kojoj započinje i završava svaki dan, slobodno je ukrasite omiljenim umjetninama i sitnicama koje samo vama nešto predstavljaju.

>>Praktično i sa stilom: ukrasite kuhinju otvorenim policama

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Duba
12:02 24.11.2014.

Možda ju komšinica napravi interesantnijom

DU
Deleted user
14:42 24.11.2014.

Tocno se vidi koja slika je snimana kod nas , a koja vani. Nemamo mi tu tradiciju i zicu za lijepo i ukusno namjestiti prostor ( isto kao i sa stranim jezicima)... Osjeti se naglasak i pokusaj kopiranja neceg u cemo nismo odrasli. Vidjeli su da se zidovi farbaju i onda svaki zid u drugoj kricavoj boji, kutija za kruh, susilica za sudje... Milion gluposti vani i po zidovima... Smijesno. Cast izuzecima.

DU
Deleted user
15:31 24.11.2014.

Soba sa bijelim seljačkim podom je odlična.