Promo

Balkon gotov u samo jedan dan

Balkon gotov u samo jedan dan
05.06.2018.
u 11:45
Gotovi aluminijski balkoni lako se postavljaju na nove, ali i na stare zgrade i prilagođavaju postojećoj fasadi
Pogledaj originalni članak

Balkoni i dodatne terase znatno će povećati vrijednost vašeg doma. Euro-technics dogradni balkoni moderni su, izuzetno izdržljivi i estetski balkoni postavljeni na samostalnim nosećim stupovima uz fasadu zgrada. Veliki balkoni također se mogu koristiti kao terase, a u slučaju njihova zatvaranja/ostakljenja, mogu se koristiti i kao zimski vrtovi.

U slučaju malih stanova, dodatni balkoni idealan su i, što je još važnije, relativno jeftin način povećanja korisne površine stana. Ono što je izuzetno važno jest da je gradnja Euro-technics balkona brza i ne izlaže stanovnike dugotrajnim građevinskim radovima, građevinskoj buci, prašenju ili vibracijama. Praksa pokazuje da je dogradnja balkona sličnih dimenzija od betona ili drugih materijala obično skuplja, više radno intenzivna i invazivna. Nije moguće dobiti sličan standard rada s drugim tehnologijama poput betona ili čelika. Pripremni radovi obuhvaćaju samo instalaciju tek nekoliko sidara, kao i iskop i betoniranje neovisnih temelja pored postojećeg temelja zgrade. U slučaju gradnje balkona u novogradnji, temelji za balkone pripremaju se paralelno s temeljima zgrade. Druga i završna faza je ugradnja balkona i ograda i nadstrešnice.

Zanimljivo, montaža balkona na pripremljene temelje moguća je čak u jednom danu. Upravo ih brzina gradnje čini isplativima, jeftinijima u odnosu na druge tehnologije, a dodatni plus je trajnost. Konstrukcija balkona pričvršćuje se na dva ili četiri potporna stupa, a podupire se izravno na zid zgrade. Zbog toga ih je vrlo lako prilagoditi glavnoj fasadi, što znatno olakšava i pojednostavljuje montažu. Aluminijski montažni balkoni pak povećavaju stambeni prostor za nekoliko ili čak desetak četvornih metara, pružaju izvanrednu udobnost za članove kućanstva, grade se nevjerojatno brzo, uz vrlo malo formalnosti. Potpuno aluminijska konstrukcija osigurava izvanrednu izdržljivost i estetiku. Tu je i povoljna cijena – popusti za stambene zadruge i zajednice stanara. Tvrtka EURO-TECHNICS, koja je stvorila svoj sustav aluminijskih balkona, postavila si je cilj uklanjanja nedostataka prethodnih rješenja i tehnologija balkona ili terasa poznatih na tržištu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.