Kolumna

Ako vas put nanese u Budimpeštu obavezno posjetite ovo mjesto, dizajn je genijalan

Foto: Lidija Tomas Matijević
Ako vas put nanese u Budimpeštu obavezno posjetite ovo mjesto, dizajn je genijalan
24.07.2024.
u 08:16
Minimalistički interijer je lijep i ugodan jer naglašava eleganciju i jednostavnost, stvarajući osjećaj prostranosti i mira. Betonski pod pridonosi industrijskom šarmu, dok namještaj od drveta dodaje toplinu i prirodan osjećaj
Pogledaj originalni članak

Prošli mjesec posjetila sam Budimpeštu i otkrila novo mjesto koje želim podijeliti s vama: Meron. Budimpešta je predivna, s toliko divnih trgova i ulica. Meron se nalazi u nedavno obnovljenom području oko Podmaniczky Frigyes trga i Arany János ulice, odmah na izlazu iz metroa.

Foto: Lidija Tomas Matijević

Pažljivo biram mjesta gdje ću jesti kvalitetnu hranu, popiti dobru kavu, a uz sve to vrlo često dolazi i divan interijer. Kada sam prvi put kročila unutra, osjetila sam miris svježe pripremljene kave i odmah sam primijetila dobro osmišljen interijer. Prostor je prozračan i pun svjetla zahvaljujući velikim prozorima. Veliki prozori ne samo da omogućavaju obilje dnevnog svjetla, već i pružaju prekrasan pogled na okolne zelene površine i skrivene vrtove, stvarajući osjećaj povezanosti s prirodom usred gradske vreve.

Foto: Lidija Tomas Matijević

Osim kvalitetne kave, Meron nudi i ugodan ambijent za druženje i opuštanje. S velikom terasom koja gleda na jedan od najljepših skrivenih vrtova u centru grada, ovdje možete uživati u miru i tišini. Minimalistički interijer je lijep i ugodan jer naglašava eleganciju i jednostavnost, stvarajući osjećaj prostranosti i mira. Betonski pod pridonosi industrijskom šarmu, dok namještaj od drveta dodaje toplinu i prirodan osjećaj. Jednostavan, veliki šank od lima predstavlja zanimljiv detalj koji istovremeno odiše suvremenim dizajnom. Biljke unose živost i svježinu u prostor, dok veliki prozori dopuštaju obilje prirodnog svjetla da popuni prostoriju, stvarajući ugodnu atmosferu za opuštanje i uživanje.

Foto: Lidija Tomas Matijević

Dopada mi se manji šank izrađen od staklene opeke. Staklena opeka je već dugo popularna kao dekorativni element zbog svoje transparentnosti: suptilno otkriva i istovremeno štiti privatnost. Nekada je bila česta ugrađena u obiteljske kuće kao jeftiniji način za dovod svjetla, unatoč tome što nije zadržavala toplinu. Danas se staklena opeka često koristi u suvremenim interijerima zbog svoje dekorativne vrijednosti i sposobnosti da prostoriji pruži moderan izgled.

Foto: Lidija Tomas Matijević

Meron je dio rumunjskog lanca kafića koji je svoju prvu međunarodnu lokaciju otvorio u Budimpešti, zahvaljujući mladom paru koji je svoje strasti prema specialty kavi donio iz Londona u Mađarsku. Vlasnica Alexandra bavi se i uređenjem interijera, pa je i jasno zašto ovaj prostor tako dobro izgleda.

Foto: Lidija Tomas Matijević

Uz fantastičnu kavu koju sam kupila za doma, ovdje možete uživati u svježe pripremljenim jelima. Menu se redovito mijenja prema sezoni i dostupnim namirnicama.

Foto: Lidija Tomas Matijević

 

Ako ste kao ja, uvijek u potrazi za novim doživljajima i pričama, svakako preporučujem da posjetite Meron kad god budete u Budimpešti. Ovo je mjesto koje nećete zaboraviti!

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.