Hit

5 trendova koje Hrvati najviše vole u svojim domovima

Foto: Shutterestock
5 trendova koje Hrvati najviše vole u svojim domovima
29.07.2022.
u 06:31
Industrijski stil, shabby chic, bijele kuhinje... imamo svoje omiljene trendove kojima smo vjerni godinama
Pogledaj originalni članak

Uređenje interijera, prije svega doma, mnogima od nas omiljena je disciplina. I, dokazuju to i sajmovi i saloni namještaja, Hrvati su prilično u trendu. Pobrojali smo pet najčešćih trendova koji se susreću u hrvatskim domovima.

Industrijski stil

Foto: Shutterestock

Posljednjih godina jako volimo industrijski stil i rado makar koketiramo s njim u vidu stolca, lampe, stola...u klasičnom prostoru. Oni hrabriji cijeli dom uredit će u tom, nekima hladnom stilu.

Bijele kuhinje

Foto: Shutterestock

I vrapci na grani znaju da najveći broj prodanih kuhinja u nas otpada na one bijele. Već su deset godina pri vrhu, a jedan od razloga je svakako taj što uvijek izgledaju moderne. Hrvatima su najomiljenije one u visokom sjaju.

Shabby Chic

Foto: Shutterestock

Ovaj stil, poznat po vintage komadima najviše vole žene pa često srećemo samačke stanove uređene u ovom stilu. Zanimljivo je pak, da se posljednjih godina elementi ovog romantičnog stila uspješno spajaju s robusnijim prostorima i da je sve popularniji stil koji podsjeća na život u drvenoj kolibi, s komadima namještaja i oblogama od prirodnog drveta.

Koketiranje s eklektikom

Znati spojiti nespojivo da izgleda odlično pravo je umjeće, stoga mnogi koji krenu uređivati dom u ovom stilu često zabrazde. A Hrvati baš vole eklektiku, volimo da ima puno svega, da se stvori atmosfera da ima boja... No, s ovim stilom uistinu valja biti oprezan jer lako može izazvati kontraefekt!

Klasika

Foto: Shutterstock

Kada govorimo o spavaćim sobama, tu volimo igrati na sigurno. Sobe su u pravilu jednostavno uređene, bez suvišnih detalja i stavka su na koji najmanje trošimo jer su im - vrata zatvorena i skrivene su od znatiželjnih pogleda. Najveći iskoraci vidljivi su na posteljini i prekrivačima!

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.