tržište nekretnina

Što se na Jadranu može kupiti za manje od 200 tisuća eura? Ako niste spremni ulagati, ove vikendice nisu za vas

Njuškalo.hr
27.03.2024.
u 11:45

Cijene nekretnina na obali posljednjih godina rasle su do nevjerojatnih iznosa pa su vikendice mnogima ostale samo i jedino mrtvo slovo na papiru s liste želja

Mnogima je, posebno onima iz kontinentalnog dijela zemlje, velika želja imati kuću na moru. No, cijene nekretnina na obali posljednjih godina rasle su do nevjerojatnih iznosa pa su vikendice ostale samo i jedino mrtvo slovo na papiru s liste želja. Potražili smo na njuškalu što se diljem Jadrana može kupiti po cijeni nižoj od 200 tisuća eura. U startu valja reći kako ima atraktivnih nekretnina, ali neka vas cijena ne zavara, u sve od njih potrebno je ulagati.

Vodice, 120 kvadrata, 195.000 eura

Foto: Njuškalo.hr

U neposrednoj blizini centra grada te unutar pješačke zone prodaje se starija kamena kuća u nizu, stambene bruto površine 119,44 kvadrata. Kuća se nalazi u mirnoj ulici, a sastoji se od prizemlja s kuhinjom i dnevnim boravkom te kupaonicom. Unutarnje stubište vodi do prvog kata na kojem se nalaze dvije spavaće sobe od kojih jedna ima izlaz na manju lođu. Na drugom katu nalaze se još dvije spavaće sobe od kojih jedna također ima izlaz na lođu. Unutarnje stubište vodi do posljednjeg kata zgrade s uvučenim dijelom površine 17,66 m/2 na kojem je smještena priručna kuhinja, a ostatak je otvorena terasa s lijepim pogledom na grad i more. Kuća je uredna, redovno održavana, a prednost predstavlja i to što je spojena na sustav javne odvodnje. Većina prostorija u kući je klimatizirana, a najveći dio namještaja je uključen u cijenu. Na terasi se nalazi i roštilj. Osim za osobne potrebe, a s obzirom na jako dobru lokaciju kuća se može koristiti i u funkciji turističkog najma. Vlasništvo čisto, dokumentacija uredna.

Ugljan, 103 kvadrata, 139.000 eura

Foto: Njuškalo.hr

Starija, odmah useljiva kuća katnica u slikovitom mjestu Kali na otoku Ugljanu. Kuća se proteže na ukupnoj površini od 103m2 te se sastoji od prizemlja i kata. U prizemlju se nalaze konoba, ulazni prostor, kupaonica i stepenište koje vodi na kat. Na katu vas dočekuju prostrana kuhinja, dnevni boravak, hodnik i dvije udobne spavaće sobe, uz dodatak balkona koji pruža prekrasan pogled.
Dvorište površine 30m2 je ograđeno i ima garažu koja može primiti dva automobila. Osim konobe, u prizemlju se nalaze i dva spremišta s zidanim roštiljem – savršeno za opuštene večeri na otvorenom. Ova kuća posjeduje građevinsku dozvolu, vlasništvo je 1/1 te u dvorištu rastu dva limuna i jedna mandarina. Smještena u mirnoj ulici, udaljena 300m od mora, 100m od trgovine i 100m od ambulante, ova kuća nudi idealnu ravnotežu između tišine i praktičnosti. Opremljena je priključkom električne energije, gradskim vodovodom te vlastitom septičkom jamom. Klima uređaj na katu osigurava ugodnu temperaturu tijekom vrućih ljetnih dana.

Vodnjan, 72 kvadrata, 100.000 eura

Foto: Njuškalo.hr

Prostrana kuća sa dva ulaza. Sastoji se od prizemlja u kojem se nalaze dvije prostorije koje služe kao skladišni prostor i kupaonica. Drvenim se stepeništem penjemo na 1. kat koji se sastoji od kuhinje i dnevnog boravka te prostrane spavaće sobe. Na 2. katu se nalaze još tri spavaće sobe. 3. kat je prostrano visoko potkrovlje kao otvoreni prostor, krovna konstrukcija je od tavelica i grede koje pružaju ugodan rustikalni štih. Iza kuće je manje zaedničko dvorište. Kuća je za potpunu adaptaciju.

Dugi otok, 140 kvadrata, 100.000 eura

Foto: Njuškalo.hr

Prodaje se gornja etaža kuće sa zasebnim ulazom te vlastitim dvorištem, udaljena 150 metara od mora. Etaža koja se prodaje sastoji se od 3 spavaće sobe, dnevnog boravka, blagavaonice i kuhinje te kupaonice. U prizemlju se nalazi konoba koja je legalizirana kao stambeni prostor od 40 m2. Gornji kat ima lođu s koje se pruža pogled na otok te vrt koji predstavljaju savršeno mjesto za uživanje u miru.

Starigrad, 88 kvadrata, 100.000 eura

Foto: Njuškalo.hr

Stara, derutna kamena kuća na području Starigrad-Paklenice s  pogledom na more. U blizini se nalaze svi potrebni sadržaji: more je udaljeno 200 metara. Zemljište spada u građevinsku zonu te ima upisana dva objekta, svaki po 44m2 + dvor od 419 m2.
Instalacije struje i vode se nalaze na prilaznoj ulici, tik uz zemljište. Istom ulicom je zemljište povezano s glavnom (Jadranskom) magistralom. Zemljište karakterizira mir i privatnost te čini idealnu poziciju za izgradnju stambenog objekta za privatne svrhe ili pak svrhe iznajmljivanja tijekom ljetne sezone. Uredno vlasništvo.

 

Komentara 2

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
12:08 27.03.2024.

Pa pomahnitali ste za lakom lovom neradnici lijeni

AB
Abdalonim
12:18 27.03.2024.

Čitao sam slicno i lani, ali kad sam stavio oglas, javili se ljudi kojima je usprkos jeftinoci, smetalo što je stan pola sata od mora, i stalno o neke igre i pametovanja, a kako sam u isto vrijeme kupovao, vidio sam koliko sve lazu i prodavatelji. Taj neki jal i nepovjerenje bas su cesta pojava. I onda jedan Slovenac dode, vidi, uzme, jos se bojao da mu netko ne uleti, ali uopce se nije trebao bojati. Nasi su kupci, općenito, prekomotni i iako imaju puno para, baš nekako zeznuti i nepouzdani. Veliko mi olakšanje bilo riješit se nekretnine, agenata i sveg tog glumatanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije